Derfor er grønne planter bra for innemiljøet.

Grønne planter renser luften, fjerner giftstoffer og øker luftfuktigheten. Om du dyrker noe du kan spise er det i tillegg sunt for den fysiske helsen.

Undersøkelser viser også at grønnfargen har innvirkning på stress. Levende planter kan også påvirke hvordan du føler deg. I en dansk studie fant man ut at folk følte seg merkbart mer tilpasse med grønne planter i omgivelsene og flere fortalte at de slappet bedre av. Plantene er derfor ikke bare pene og se på, men har også noen viktige funksjoner: 

 
 

Luftrensere

Noen planter fungerer som luftrensere, ved at de ”spiser” giftige avgasser og frisker opp luften ved å avgi oksygen. De plantene med størst bladoverflate produserer mest oksygen. 

Støydempere

 Gjennom fotosyntesen renser grønne blader luften ved å omdanne karbondioksid til oksygen. I tillegg er plantene med på å holde luftfuktigheten på et sunt nivå. De virker også støydempende og skaper liv og stemning i rommet.

Avstressende

Forskning viser at færre blir plaget med hodepine og luftveisinfeksjoner når det finnes grønne planter i innemiljøet. Stressnivået minker og konsentrasjonen blir bedre. Andre studier har slått fast at utsikt til trær, busker, gress og blomster virker avstressende. 

Sunt

 Hvis plantene dine ikke bare er grønne og fine og se på men i tilegg spiselige urter fulle av vitaminer så kan du legge til SUNT for kroppen på listen.

Partnere

Teig er blitt til takket være økonomisk støtte og veiledning fra:

Close

50% fullført

La meg reservere en Teig til deg!

Du er tidlig ute, registrer din epost eller følg oss i sosiale medier. Du vil da bli varslet om vår lansering og vil sikre deg en rett (men ikke plikt) til å skaffe deg en Teig til halvpris NOK 995,- (pris etter lansering NOK 1995,-):