7 sunne planter du lett dyrker selv.

Urter smaker godt, er sunne og gir et godt innemiljø.

Å dyrke urter selv er utrolig enkelt og tilfredstillende. Ved å høste litt av din egen mat hele året sparer du i tillegg masse penger og sørger fro ren mat samtidig. Jo flere vi får med oss til å dyrke litt selv jo mer sparer vi miljøet for plantemidler og sørger for en viss grad av selvforsyning av naturlig mat. Her er 7 Sunne og gode krydderurter du lett dyrker selv.

 
 

Rosmarin

Rosmarin er en lyngaktig, eviggrønn busk.  Den tåler ikke så godt kulde men trives svært godt inne.

Rosmarin er en krydderurt med sterk smak du kan bruke både frisk og tørket. Den virker appetittvekkende og passer spesielt godt til fet mat og kombinert med andre krydder. Du kan bruke den i oljer, eddik og vin som smakssetter i sauser. Det kan også drikkes som te.

Timian

Timian er også en buskaktig urt som blir opptil 30 cm høy. Planten får etterhvert hvite, lilla eller rosa blomster. Planten er flerårig, men det er lurt å så nye annet hvert år da de unge plantene gir mest smak. Dette er en allsidig krydderplante som kan brukes til kjøtt,fugl og fisk. I stuinger, supper og grillmarinader og syltetede grønnsaker.

Oregano

Oregano er en flerårig plante som blir ca 30 cm høy og har dyp rød/lilla blomster.  Planten dufter godt og smaker litt bittert, men egner seg godt i tomatretter som til pizza og pasta og er mye brukt i mat fra middelhavsområdene. Tørket er den kraftigere i smak enn fersk og kan også brukes som te.

Sunt

 Hvis plantene dine ikke bare er grønne og fine og se på men i tilegg spiselige urter fulle av vitaminer så kan du legge til SUNT for kroppen på listen.

Partnere

Teig er blitt til takket være økonomisk støtte og veiledning fra:

Close

50% fullført

La meg reservere en Teig til deg!

Du er tidlig ute, registrer din epost eller følg oss i sosiale medier. Du vil da bli varslet om vår lansering og vil sikre deg en rett (men ikke plikt) til å skaffe deg en Teig til halvpris NOK 995,- (pris etter lansering NOK 1995,-):